Utdragstub

Ett hjälpmedel vid ledvalsbyte

Utdragstuben skapades som ett direkt resultat av våra montörers mångåriga erfarenhet. De behövde ett snabbt och enkelt sätt att byta ledvals utan att skära ner viran, vilket vanligtvis är en kostsam operation, både när det gäller tid och pengar. Med vår utdragstub kan man på ett enkelt och snabbt sätt byta valsen utan att behöva skära ner viran.

Tuben tillverkas på beställning och anpassas till ledvalsens längd och diameter.

Utdragstub

Arkstans

För utstansning av provark

Arkstansen består av ett robust stålstativ och kan erhållas i storlekar från 100*100 mm till 297*420 mm. Beroende på användningsområde kan stansen levereras i följande utförande:

  • 3-skärs, som stansar kant i kant (kontinuerligt)
  • 4-skärs, som stansar ut separata ark.

Stansningen sker pneumatiskt med en fotpedal eller en tryckknapp beroende på kundens preferenser.

Ref.lista, pappersbruk som använder vår arkstans
Arkstans

Lyftvajer

Ett hjälpmedel för enklare hantering vid lyft av valsar och schaberkroppar placerade under torkcylindrar.

Lyftvajern skapades som ett direkt resultat av våra montörers mångåriga erfarenhet. De upptäckte att det vid demontage och montage behövdes ett enkelt sätt att hantera valsar och schaberkroppar, placerade under valsar och torkcylindrar i pappersmaskinen. Vajern är genom sin konstruktion skonsam mot känsliga mantelytor som är slipade och belagda med olika typer av gummi– och plastmaterial.

Lyftvajern kan beställas för olika valsdiametrar och har en maximal last av 3000 kg per vajer. Varje vajer levereras med fullständig dokumentation inklusive testprotokoll från provlyft, utfärdat av Inspecta.

Lyftvajer

Kantlinjal

Med över 15 års erfarenhet och över 70 installationer så vet vi att vår kantlinjalslösning fungerar! Kantlinjaler är ofta förbisett med enklare lösningar som inte fungerar som önskat.

Hör av er till oss idag så berättar vi mer vad vi kan göra för just er maskin.

Kantlinjal